Pást és Rozmaring utak felújítása Kázsmárk településen

 

Projekt neve: Pást és Rozmaring utak felújítása Kázsmárk településen
Pályázat: ÉMOP 3.1.3-2008-0433
Összköltség:
10.022.983.-Ft
Támogatás összege: 9.020.685.-Ft.
Kedvezményezett: Kázsmárk Község Önkormányzata
Cím: 3831 Kázsmárk, Fő út 61
Tel/Fax: 46/474-163
E-mail:
lehionkormanyzat@vipmail.hu
Web: www.menet.hu/leh (A weboldal akadálymentesítése megtörtént)

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Kázsmárk Község Önkormányzata, az élhető település megteremtése érdekében, 2008. júniusában pályázatot nyújtott be az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program - Vidékfejlesztési Programot kiegészítő településfejlesztés pályázati kiírásra.
A projektgazda község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szikszói kistérségben helyezkedik el. A település önkormányzatának kiemelt célja, hogy lakosainak a lehető legmagasabb színvonalú közszolgáltatásokat nyújtsa annak érdekében, hogy az elmúlt években, a lakosságszám változásban tapasztalható pozitív tendenciát megtartsa.
A projekt keretében megvalósult útfelújítást társadalmi igény indokolta, ugyanis a munkálatok előtti állapotot bemutatva egyrészt - az elhasználódott burkolat miatt - rontotta a környék képét, másrészt a kátyús, töredezett utakon az átmenő gyalogos- és gépjárműforgalom biztonsága vált kérdésessé.
Ez a több szempontból is kedvezőtlen állapot most, a munkálatok befejezése után megszűnt, a projekt megvalósulásának eredményeként a Pást utca 200 méter, a Rozmaring utca 300 méter hosszon kapott új, szilárdburkolatot. A fejlesztési igények megvalósulásával, a lakosság életkörülményei jelentős mértékben javultak, megszűntek a közlekedéssel kapcsolatos problémák. Ezen túlmenően, a településen élő emberek tisztább környezet iránti igényét is pozitívan érintette a beruházás.
A projekt 10.022.983,- Ft-ból valósult meg, melynek 90 %-át az Európai Unió és Magyar Állam finanszírozta, a fennmaradó részt az önkormányzat saját forrásból fedezte.

 

 

  Pályázat Kázsmárk
   
  Választás
  Képek
© 2003-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.